Patrik vs yellow melon

Igår skulle jag äta en liten gul melon. Jag vet inte om det heter gul melon i Sverige, antagligen heter det ingenting, eftersom de inte finns i Sverige. Kniven gick inte så lätt igenom skalet, men när den väl gått igenom gick det som smör. Tur att jag hade mitt långfinger under som stoppade den tandade kniven från att gå rakt igenom bordet. Det var ett djupt sår att döma av blodspåret ut till badrummet. Lyckligtvis så var min flat-mate Xavieryan i närheten, så han fick hjälpa till med kompress och kommentarer om att jag är en noob som blir knivad av mig själv. Inte ens bakifrån.

Ett par timmar senare möttes jag och melonen igen. Den här gången kastade jag kniven åt sidan och attackerade melonen med mina huggtänder. Efter att ha ätit melonen som ett äpple så kunde jag inte låta bli att tänka på Rousseaus ideologiska tankar.

Sista helgen.

Den här helgen har mest ägnats åt plugg. Två tentor imorgon och två tentor på tisdag. Tjat. Det kommer nog gå bra. Jag har mest suttit vid datorn med hörlurar och bläddrat igenom powerpoint:ar och slides.

Gårdagskvällen var dock en höjdpunkt. Eftersom det här är sista helgen så gav jag mig fan på att gå ut, trots att jag har tentor och är sjuk. Till alla mammor kan jag meddela att jag inte blivit sjukare av det, tvärtom så mår jag bättre idag än igår!
Anyhow, gårdagskvällen. Höjdpunkt. Ja, sms från Ramy i vanlig ordning en lördageftermiddag. "Anam stn 7.30. Dinner nice resto". Det betyder dyrt. Dyra drinkar i någon dyr bar. Dyra drinkar på en dyr klubb. Men det betyder också gott. Fantastisk upplevelse. Oslagbart snygg bar. Riktigt rolig klubb med trevliga människor. Igår var det precis vad jag önskade. Det var precis vad jag hoppades att min sista riktiga fest-kväll i Seoul skulle innebär.
Jag mötte upp Ramy och några andra, åkte till Apgujeong där vi besökte en japansk fusion-restaurang. Vi var fem personer som anlände först och kollade på menyn, den visade sig endast vara på koreanska. De enda två som kunde koreanska RIKTIGT bra var de två eftersläntrarna som inte hade anlänt än. Lyckligtvis så har en i sällskapet bott i Japan i 16 år och fick prata med den japanska kocken. Efter en kort diskussion så struntade vi i menyn och litade istället på att kocken ordnade något bra till oss. Jag vet inte riktigt vad allt var, men vi åt ett par bitar sushi, sallad med toro(den finare tonfisken), tillagad fisk, "japansk pannkaka", omelett-ish, och några till saker. Till det drack vi en riktigt god sake. Trevligt!

Efter det besökte vi en bar vid namn tutti matti, sedan klubben Answer. Efter en lång kväll kändes det skönt att ta taxi hem. Jag mådde bättre idag än igår, skönt.

Jag blev för övrigt lite prylkär igår. Jag fick låna en väldigt fin och dyr klocka av en vän igår. Jag tror att om man tittade djupt in i mina ögon så kunde man ha sett ha-begäret.


Min näst sista fredag i Seoul

Idag ärr det fredag, klarblå himmel men ändå bara 25 grader. Men jag klagar inte, 25 grader är ganska skönt.

Den här veckan har mest bestått av review-sessions, bortsett från min presentation i world economy and business igår. Presentationen gick bra, det var inte jag som pratade. Helst hade jag presenterat, men professorn ville helst att det skulle vara två andra från gruppen än de som presenterade första gången. De två koreanerna som presenterade DuPont gjorde det okej, ingen katastrof iallafall.

Förutom detta har jag inte så mycket att säga mer än att jag blivit sjuk, vilket är jättetråkigt, samt att jag på måndag och tisdag har totalt fyra tentor, vilket inte heller är särskilt kul att behöva plugga till. Men jag överlever!

Jag har iallafall beställt fem skjortor som skall hämtas på måndag. Dessutom har jag beställt en kostym, idag skall jag dit för fitting.

Om åtta dagar åker jag hem!

Doften av nyklippt gräs

Om två veckor sitter jag på flyget hem. Innan dess måste jag hinna beställa skjortor, eventuellt en kostym, skicka paket med min övervikt till Sverige, utföra en presentation i plugget, skriva finals samt njuta av den sista tiden kvar i Seoul.

Mycket ska göras på kort tid. Tänk att tiden har gått så fort ändå. Det går undan när allt är nytt!

Igår morse när jag promenerade så passerade jag en nyklippt gräsplätt. Doften av nyklippt gräs fick mig verkligen att tänka på sommar i Sverige. Att promenera just här, upp till Gaeunsa, är väldigt tacksamt. För det första så är det kanonhärligt att ta en promenad vid 7-tiden på morgonen när det inte blivit 30 grader än, men solen skiner härligt ändå. Jag möts av hurtiga pensionärer(Adjosshi(gubbar) och Adjumma(gumma)) samt en slingrig väg i kanonfin grönska. Vägarna är kantade av rosor längs hela vägen. Fantastiskt! När man väl kommer upp möts man dessutom av en strålande utsikt över stadsdelen.

Nu ska jag fortsätta att läsa om DuPont, freon och lobbying.


"Fet recap"

Ja, nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag rapporterade om hur det är här.
Vi tar det inte i kronologisk ordning. Vi tar det som det dyker upp i huvudet.

Imorse hade jag en presentation i Regional Studies, om det koreanska mp3-spelarföretaget iriver. Det gick bra!
Igår hade jag en presentation i International Business, det gick också bra. João och Henrik hade jobbat under helgen med powerpointen, den blev kanon. Själv var jag i Tokyo med Henrik Wachtmeister.

Tokyo var kanon! Jättegod mat, trevliga människor, härlig stad. Vi hade verkligen tur som kunde hänga med min svenskjapanska kompis Satoru som bor och jobbar där. Yakiniku, sushi, ramen, tempura, japanska "pannkakor", japansk curry med mera. Allt var fantastiskt gott. Inte så fruktansvärt dyrt som vi hade väntat oss heller. Priserna var ungefär som i Sverige... Hotellet var bra, Prince Hotel i Shinjuku, centralt läge men fortfarande billigt.

Mer bilder kommer, måste bara få dem av Henrik.
Mycket folk i Shibuya.


Henrik, Satoru och jag framför en stor klocka utomhus i Roppongi.

Förra veckan hände väl egentligen så mycket alls förutom att det var arbete med presentationerna som hölls igår och idag. Nästa vecka är det presentation i World Economy and Business, för min del är det om DuPont. Veckan efter är det finals! Tiden går verkligen fort!

Helgen innan Tokyo var jag och Henrik A i Beijing. Det var en riktigt kulturell upplevelse. Storslagna monument och historiska platser. Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, VM-stadion och Kinesiska muren. Bland annat...
Kul var det iaf! Absolut roligast var muren. i 30+ grader och sol promenerade vi på muren i två timmar. Många kinesiska turister som bad om att få bli fotograferade med mig.


Fint med ljus på kvällen.



Stora byggnader!

Jag på muren.

Nu får ni nöja er för den här gången, kanske kommer mer snart!

Kram!

RSS 2.0